Wat is unlocken?

De meeste mobiele netwerkproviders voorzien hun gsmtoestellen van een simlock. Zo zorgen ze ervoor dat toestellen uitsluitend op hun 'eigen' netwerk kunnen worden gebruikt. Dit garandeert de provider van extra omzet, met unlock service van Smartphoneunlock.com kunt u uw gsmtoestel zelf thuis simlockvrij maken.

Is het verwijderen van een simlock illegaal?

In Nederland niet, zoals in de meeste landen. Bijvoorbeeld in Belgie is het de provider zelfs niet toegestaan om een simlock in een gsmtoestel aan te brengen. Het is echter een veel voorkomend misverstand dat het simlockvrij maken van uw gsmtoestel illegaal is.
Mocht u toch twijfel hebben of het unlocken illegaal is, kunt u altijd de wetgeving raadplegen, voordat u bij ons een bestelling plaatst.

Hoe weet u of uw gsmtoestel een simlock heeft?

De makkelijskte manier om dit te controleren is door een een simkaart van een ander netwerkprovider te proberen en zien of uw gsm deze simkaart accepteert. Als uw gsm is voorzien van een simlock, zult u meestal een foutmelding te zien krijgen, zoals "Ongeldige Sim... of Plaats Juiste Kaart... Voer Code In". Is dit het geval dan is uw gsm voorzien van een simlock en alleen te gebruiken met de bijhorende simkaart of een simkaart van die netwerkprovider. Indien u niet over een andere simkaart beschikt, kunt u het vaak herkennen aan de aangepaste software en/ of aan de buitenkant van het toestel is voorzien van hun eigen logo en/ of huisstijl.

Wat heeft u nodig om uw toestel simlock vrij te maken?

Bij ons heeft alleen maar uw IMEI nummer (International Mobile Equipment Identifier) nodig, een 15 cijferig nummer. Hoe IMEI vinden?
Dus u heeft bij ons geen speciale kabels, apparatuur of technische computer kennis nodig!

Waarom 100% behoud van garantie?

Wij veranderen niks aan uw gsmtoestel, wij beschikken alleen over de juiste unlock-codes. Deze kunt namelijk ook opvragen bij netwerkprovider, echter betaal u binnen het jaar al snel EUR 50,- tot EUR 150,- voor uw unlock-codes. Het is ook een veel voorkomend misverstand dat, de garantie van uw toestel vervalt als u uw gsm simlock vrijmaakt. Indien er aan uw toestel wordt 'gesleuteld' (het opmaken en hardware aanpassing aanbrengen aan uw toestel) zal dit wel het geval zijn, echter met onze service zal dat nooit het geval kunnen zijn. Wij bieden u immers alleen maar de juiste unlock-codes aan!

Hoe ontvangt u uw bestelde unlockcode?

Uw unlockcode wordt opgevraagd met uw IMEI bij onze online server, deze zal de unlockcodes dan terugsturen en u ontvangt hiervan een email. Unlockcodes worden opgestuurd naar uw opgegeven emailadres en indien via PayPal betaald is ook naar uw PayPal account.

Hoe snel krijgt u uw bestelde unlockcode?

In bijna alle gevallen vrijwel direct, maar wij garanderen binnen 24 uur. Anders zullen wij u per email hiervan op hoogte stellen, bij eventuele vertragingen bij het ophalen van uw unlockcodes bij onze server. Indien het langer duurt dan 72 uur wordt uw order geannulleerd en de kosten die in rekening zijn gebracht, DIRECT teruggestort op uw rekening of PayPal account.

Waarom betaald u aan GSM 4 YOU(.nl)?

Smartphoneunlock.nl is onderdeel van GSM 4 YOU(.nl), hierdoor zal al het betaalverkeer ten begunstige zijn van GSM 4 YOU(.nl). Tevens is Smartphoneunlock.nl in samenwerking met ECS Solutions en mede mogelijk gemaakt door SiteApps.

Alle prijzen zijn incl. 19% BTW, tenzij anders vermeld. Zet- en typefouten voor behouden.